Pāriet uz saturu

Grozs

Jūsu grozs ir tukšs

Raksts: Pašapkalpošanās menstruāciju laikā: padomi, kā justies labāk cikla laikā

Self-care during menstruation: Tips to feel better during your cycle

Pašapkalpošanās menstruāciju laikā: padomi, kā justies labāk cikla laikā

Menstruācijas ir dabiska daudzu cilvēku dzīves sastāvdaļa, taču tās var būt saistītas ar dažādām problēmām, sākot no sāpēm un krampjiem līdz garastāvokļa svārstībām. Šeit ir daži padomi, kā parūpēties par sevi cikla laikā un padarīt šīs dienas nedaudz izturīgākas.

1. Uzturs Menstruāciju laikā jūsu ķermenim var būt īpašas uztura vajadzības. Dažiem cilvēkiem var rasties tieksme pēc salda vai sāļa ēdiena. Tomēr, lai saglabātu enerģiju un labsajūtu, ir svarīgi ēst sabalansētu uzturu. Pārtika, kas bagāta ar dzelzi un B vitamīnu, piemēram, spināti un lēcas, var palīdzēt atjaunot menstruāciju laikā zaudētās uzturvielas. Ļoti svarīgi ir arī uzturēt hidratāciju.

2. Vingrojumi Lai gan menstruāciju laikā jums var nebūt vēlmes vingrot, fiziskās aktivitātes var palīdzēt mazināt tādus simptomus kā krampji un garastāvoklis. Jums nav jāveic intensīvs treniņš: maigas pastaigas, joga vai peldēšana var būt efektīvas iespējas.

3. Atpūta Menstruāciju laikā ir īpaši svarīgi pārliecināties, ka pietiekami atpūšaties. Miegs palīdz organismam atgūties un var uzlabot garastāvokli un enerģijas līmeni.

4. Sāpju aprūpe Ja cikla laikā rodas krampji vai citas sāpes, ir vairāki veidi, kā parūpēties par sevi. Bezrecepšu pretsāpju līdzekļi var būt efektīvi, taču ir arī dabiskākas pieejas, piemēram, karstā ūdens pudeles lietošana vai relaksācijas un elpošanas paņēmienu praktizēšana.

5. Ērts apģērbs Ērta apģērba valkāšana var būtiski mainīt jūsu pašsajūtu cikla laikā. Menstruālās bikses var būt lieliska izvēle, jo tās ir mīkstas, ērtas un nodrošina jums nepieciešamo aizsardzību.

6. Laiks sev Visbeidzot, ir svarīgi cikla laikā veltīt laiku sev. Tā var būt laba iespēja praktizēt pašaprūpi un nodarboties ar aktivitātēm, kas jums patīk, piemēram, lasīt grāmatu, skatīties iecienītāko seriālu vai meditēt.

Menstruācijas ir atšķirīga pieredze ikvienam. Klausieties savu ķermeni un dariet to, kas jums jādara, lai šajā laikā parūpētos par sevi. Ja jūsu simptomi ir smagi vai izraisa ciešanas, nevilcinieties meklēt palīdzību no veselības speciālista.

Atstāt komentāru

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la Política de privacidad de Google y los Términos del servicio.

Read more

Unregelmäßige Menstruation Was ist zu tun?

Unregelmäßige menstruācijas Was ist zu tun?

Waren Sie schon einmal mit Freunden unterwegs, und plötzlich bekommen Sie Ihre Periode und haben keine Binde dabei, weil Ihr Menstruationskalender sagt, dass es noch einige Tage bis zum Beginn der ...

Lasīt vairāk
Laughs and Reflections: World Cancer Day

Smejas un pārdomas: Pasaules vēža diena

Smejas un pārdomas: Pasaules vēža diena Sveiki, modes karalienes un tendences noteicēji! Pasaules vēža diena ir tepat aiz stūra, un kas varētu būt labāks laiks, lai runātu par to, kā izskatīties "b...

Lasīt vairāk